Home CultuurCultuurtip Cultuurtip mei

Cultuurtip mei

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand mei.

1. Isle of Dogs
Zit jij ook al tijden te wachten op de nieuwe film van regisseur Wes Anderson? Deze week is het eindelijk zo ver, dan gaat Isle of Dogs in première! De film vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Donderdag 10 mei gaat de stop-motion film Isle of Dogs van Wes Anderson in première. Ter ere van deze langverwachte film organiseert LUX op zaterdag 12 mei een Wes Anderson-dag. ‘s Middags is er een vertoning van Isle of Dogs speciaal voor honden en hun baasjes. Daarnaast kunnen liefhebbers genieten van een Wes Anderson-marathon.

Datum: donderdag 10 mei
Tijd: zie www.lux.nl
Locatie: LUX
Entree: €5,50 op premièredag, €6.50 voor studenten op andere dagen
Meer informatie: www.lux.nl

2. Donnerwetter Day
Donnerwetter Day is een bizar Arnhems bacchanaal van bands, dj’s, eten, action painting, theater, spoken word, film en honderd andere wilde ideeën. Op het derde editie van het jaarlijkse kunstfestival staan onder andere onze bekenden Jan Terlouw Junior & the Nightclub (swingende aanrader!) en Broken Toaster Records (jij kan onderdeel van hun exclusieve show zijn). De rest van het programma bestaat uit Herman Brusselmans, Storksky en Achterdochtig (met een live koor).

Datum: zaterdag 19 mei
Tijd: 20:00
Locatie: Luxor Live Arnhem
Entree: €10 voor studenten
Meer informatie: www.luxorlive.nl

3. Kunstfest
Kan kunst commercieel zijn? Of maakt dat het minder artistiek? Kunstfest is een artistiek festival dat de grens zoekt tussen kunst en commercieel ondernemen. Een aantal studenten zullen verschillende vormen van ‘commerciële’ kunst vertonen. Voorbeelden zijn voedselkunst, kappers en persoonlijk ontworpen kleding. En natuurlijk, om een echte festivalvibe te creëren, zal er live muziek zijn! Samen met ‘Cultuur op Dinsdag’ en ‘Op Ruwe Planken’ wordt het festival neergezet en de conceptwinkel Mood zal werk verkopen van de ontwerpers met wie zij werken. Kom op 22 mei bij ons langs voor mooie muziek en prachtige kunstwerken op het Pieter Bondamplein!

Datum: 22 mei
Tijd: 15:30
Locatie: Pieter Bondamplein
Entree: Gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen