121.000 handtekeningen voor compensatiegeld studenten

Redactie
Petitie voor pechstudenten

De petitie waarin compensatiegeld wordt geëist voor studenten die tussen 2015 en 2017 begonnen zijn met hun studie, is inmiddels al meer dan 121.000 keer ondertekend. Vandaag is de laatste dag dat de petitie ondertekend kan worden. Studenten die tussen 2015 en 2017 zijn gaan studeren, hebben te maken met het nieuwe leenstelsel, maar kregen in hun eerste jaar geen korting op hun collegegeld. Dat is niet eerlijk, vinden de initiatiefnemers Britte en Amelia*.

Vanaf 2015 ontvangen nieuwe studenten geen basisbeurs meer. Het geld dat hierdoor vrijkomt, moet ten goede komen aan het hoger onderwijs. Pas dit jaar vloeit het vrijgemaakte geld door naar de onderwijsinstellingen. Omdat nieuwe studenten niet voldoende kunnen profiteren van de verbeteringen in het onderwijs, kregen studenten die dit jaar begonnen zijn met studeren korting op hun collegegeld.

Studenten die al eerder zijn begonnen met een studie, profiteren niet van deze halvering van het collegegeld voor eerstejaars. Oneerlijk, vinden Britte en Amelia. Volgens hen vallen alle studenten die tussen 2015 en 2017 begonnen aan een studie, tussen wal en schip. Daarom eisen zij compensatiegeld voor deze gedupeerde studenten.

Amelia en Britte zijn niet de enige gefrustreerde studenten. De petitie werd massaal gedeeld op social media en is inmiddels al duizenden keren ondertekend. Ook studentenvakbond AKKU merkt dat deze 'pechstudenten' gefrustreerd zijn door de maatregelen van de overheid. 'Deze studenten worden het hardst geraakt door de regelingen van de overheid', vindt Jeroen Dols, vicevoorzitter van AKKU. AKKU roept dan ook op om te petitie te tekenen.

Vandaag is de laatste dag om de petitie te tekenen, morgen wordt deze aangeboden aan de Tweede Kamer. Hoeveel compensatiegeld de studenten moeten krijgen en hoe dit geregeld moet worden, laten de initiatiefneemsters aan de kamer over.

 *De achternamen van Britte en Amelia zijn niet bekend.

 

 

Reacties (0)

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie