Nieuwe presidium USR hanteert geen functienamen

Myrte Nowee
betere samenwerking USR

Op de eerste dag van het nieuwe collegejaar is de XXIIIe Universitaire Studentenraad (USR) geïnstalleerd. Waar gewoonlijk de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester onder de leden van het presidium worden verdeeld, kiest het presidium van dit jaar ervoor om de taken gezamenlijk in te vullen.  

'We staan voor een betere samenwerking', verklaart natuur- en sterrenkunde student Bart Zonneveld (AKKUraatd), een van de leden van het presidium. 'We hebben daarom geen strakke rolverdeling en zijn dus ook gezamenlijk voorzitter. We hebben wel onderling een taakverdeling afgesproken, maar om te benadrukken dat we ons inzetten op intensieve samenwerking kiezen we ervoor om daar geen functietitel aan te verbinden.' Afgelopen jaren liep de samenwerking binnen de USR af en toe moeizaam. Het huidige bestuur wil op deze manier dat proberen te verbeteren. 'In ons achterhoofd zit natuurlijk de situatie van vorig jaar', gaat Zonneveld verder, 'al was dat niet de directe aanleiding voor dit besluit.' 

De andere leden van het presidium zijn International business communication studente Lotte Dirchs (NSSR) en politicologie student Hans Kunstman (asap). Verder bestaat de USR uit zes koepelleden en acht gekozen leden, die vier om vier zijn verdeeld onder leden van asap en AKKUraatd. 

 

 

Reacties (0)

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie