Internationale studenten willen korting op het OV

Dagjes weg voor nieuwe energie

Internationale studenten hebben geen recht op de OV-kaart zoals Nederlandse studenten deze als gift krijgen. Niet eerlijk, vinden veel internationale studenten. Daarom is vorige week een petitie gestart met als doel internationale studenten een reiskorting te kunnen bieden.

Het idee achter de petitie is dat internationale studenten vaak met een beperkt budget leven, maar toch leuke dingen willen doen. Als zij dan ook nog de volle mep moeten betalen voor het reizen door Nederland met het openbaar vervoer, lopen de kosten erg snel op. Volgens de oprichter van de petitie, een internationale student, zou reiskorting ervoor kunnen zorgen dat internationale studenten nieuwe energie krijgen en worden gestimuleerd om beter te presteren. Daarnaast zou het meer internationale studenten aan kunnen trekken.

Elco van Noort, Teamleider en senior beleidsmedewerker Internationalisering bij het International Office (IO), ziet dit niet zo snel gebeuren. 'Het is lastig om daadwerkelijk veranderingen door te voeren, omdat de afspraken over belastingen en daaraan gerelateerde kortingen op bijvoorbeeld het openbaar vervoer in Europees verband zijn gemaakt. In Nederland kunnen we geen uitzonderingssituatie creëren. Oordelen over een mogelijke korting voor internationale studenten zouden daarom integraal moeten worden aangepakt.' Inmiddels is de petitie zo'n 2400 keer ondertekend.

 

 

Reacties (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

I actually now the international student starting this petition, her name is Lina Toubasi. I can get you in contact with her if you like.

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie