ANS en AKKU helpen zwevende kiezers

Lancering stemwijzer gemeenteraad

Heb je een sterke mening over gemeentelijke kwesties, maar ben je er nog niet helemaal over uit welke partij het beste bij je past? De stemwijzer van ANS en studentenvakbond AKKU biedt uitkomst.

De stemwijzer bestaat uit vijftien stellingen over onderwerpen die relevant zijn voor studenten, zoals het invoeren van een milieuzone in het centrum van Nijmegen, studentenhuisvesting en het belang van cultuur. 'In de meeste stemwijzers staan stellingen die erg onzinnig zijn voor studenten', vertelt Sam Mouzarmi, Commissaris Externe Betrekkingen bij AKKU. 'Daarom ontstond het idee om iets te maken wat specifiek afgestemd is op de doelgroep studenten in Nijmegen. Zodoende is de stemwijzer ontstaan.'

Hoewel de inhoud verschilt, gaat het invullen hetzelfde als bij elke andere stemwijzer. Na het invullen van de stellingen duidelijk wordt welke partij het beste past bij jouw antwoorden. Vertegenwoordigd in de stemwijzer zijn de partijen die op dit moment het grootst zijn in de Nijmeegse gemeenteraad, namelijk de SP, de PvdA, het CDA, de VVD, D66 en Groenlinks. Andere partijen die nu in de raad zitten, zijn ook benaderd, maar hebben niets van zich laten horen. 

Met iets minder dan een week te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen helpt de stemwijzer zwevende studenten uit de brand. Dit uiterst handige democratische hulpmiddel is hier te vinden.

 

Reacties (0)

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie