RU heeft een nieuwe CvB-voorzitter

Tom Plaum
CvB is weer compleet

Vanaf 1 mei is Daniël Wigboldus de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur (CvB). Dat heeft het stichtingsbestuur van de RU vandaag bekend gemaakt.

Wigboldus, hoogleraar Sociale Psychologie en op dit moment decaan aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de RU, laat in een korte reactie weten dat hij vereerd is om de functie van CvB-voorzitter te bekleden en om vanuit die positie de toekomst van de universiteit te kunnen bepalen. Naast zijn decaanschap is hij voorzitter van het Disciplineoverleg Sociale Wetenschappen en bestuurslid van de European Association of Social Psychology. Verder kreeg Wigboldus als hoogleraar in 2008 de onderwijsprijs van de RU.

Wigboldus neemt het stokje over van Gerard Meijer, die per 1 januari dit jaar zijn functie neerlegde. Hij ging naar Berlijn om directeur te worden van het Fritz Haber Institut der Max Planck Gesellschaft. Daardoor bestond het CvB voor de tweede keer in korte tijd uit slechts twee personen. In december 2015 besloot toenmalig rector magnificus Theo Engelen om persoonlijke redenen te stoppen. Vanaf 1 mei is het College dus weer compleet. 

 

Reacties (0)

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie