RU investeert in taalvaardigheid

Irene Wilde
De taaltoets komt terug

Vanaf volgend collegejaar krijgen alle eerstejaars studenten aan het begin van het jaar een taaltoets in de taal waarin zij onderwijs volgen. De Radboud Universiteit (RU) wil hiermee bewustzijn creëren over het belang van academische taalvaardigheid.

Facultaire toetsen
Eerstejaars studenten leggen de toets aan het begin van hun opleiding digitaal af. Afhankelijk van welke studie je doet, is deze toets in het Nederlands of Engels. In de toets wordt aandacht besteed aan stijl, structuur, logisch redeneren, spelling, woordenschat en grammatica. De toets verschilt per faculteit, omdat een deel bestaat uit specifieke vaktaal. Studenten die niet het gewenste niveau hebben, krijgen extra taalonderwijs aangeboden in de vorm van bijspijkerlessen en online oefeningen.

'Taal is misschien wel het belangrijkste instrument van onze studenten en medewerkers', aldus rector magnificus Han van Krieken. 'Daarom willen we daar extra op inzetten. Een student die in het eerste jaar extra taalvaardigheidsonderwijs krijgt, heeft daar de hele opleiding en carrière profijt van.'

Trainingen
Docenten hebben volgens Van Krieken een belangrijke rol in de taalontwikkeling van studenten. Daarom besteedt de RU ook daar aandacht aan door medewerkers een gratis taaltraining Engels aan te bieden. Daarnaast kunnen buitenlandse medewerkers trainingen in de Nederlandse taal volgen. Ook aan het taalniveau van internationale studenten wordt aandacht besteed. Zij kunnen de cursus Social Dutch volgen.

 

Reacties (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Daarom besteed de RU ook


Wat extra taalvaardigheidsonderwijs voor de schrijver van het stuk was ook niet verkeerd geweest.

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie