30 ANS: Seks

Redactie
Let's talk about sex, baby

Deze maand viert ANS haar dertigste verjaardag. Onder de noemers 'Seks, Drugs, Rock-'n-roll en Radboud Universiteit' schotelen je we een aantal smakelijke artikelen voor die de afgelopen jaren bij ANS het licht hebben mogen zien. We trappen af met hetgeen waar alles mee begint en eindigt: Seks  

Het mag een wonder heten dat de gemiddelde student nog een beetje normaal kan functioneren, gezien de hoeveelheid hormonale spanningen die het lichaam van de adolescent in zijn greep heeft. Niemand zal er vreemd van opkijken dat het paren en aanverwante activiteiten ruimschoots hun plek vonden in een studentenblad als ANS. Gelieve de handjes bij het lezen van dit artikel boven de dekens te houden. 

Onderzoekjes
In 2007 probeerde ANS via een seksenquête te achterhalen hoe kinky de Nijmeegse student is en in 2005 werd hem zelfs gevraagd zijn mening te geven over onder andere groepsseks, SM en plasseks. Conclusie: de Nijmeegse student haalde net het landelijke gemiddelde qua aantal keren seks per maand en is op seksueel gebied bijzonder conservatief.

De Radboud Universiteit (RU) was niet altijd even gecharmeerd van de oversekste artikelen in ANS. In mei 2007 werd de gehele mei-oplage uit de bakken op de campus verwijderd, vanwege een reportage over nymfomanie. De bijgevoegde afbeeldingen zouden te veel naakt bevatten. Om de RU tegemoet te komen, kwam er een speciale campuseditie waarin het wapen van de universiteit over de de edele delen van de betreffende vrouw was geplakt. 

Seks voor dummies
In de afgelopen jaren stonden er in ANS genoeg tips om zelf te scoren. In de introductie-ANS van dit jaar werd aan wetenschappers gevraagd hoe je iemand verliefd op je kan maken. In 2002-2003 werd er in de rubriek 'Sjans' onder meer gezocht naar de ideale locatie om iemand te versieren en welke openingszinnen hierbij het beste kunnen worden gebruikt. Vorig jaar liep ANS zelfs mee met professionele Pickup artists. Als het tortelduifje eenmaal met de juiste lokroep is versierd, waar kun dan je het beste je liefdesnestje bouwen? Hiervoor werden onder andere de meest geschikte buitenseksplekken en seksplekken op de campus onder de loep genomen. Als je dan toch bezig bent, kan het handig zijn meer te weten over het vrouwelijke orgasme of te weten wat het optimale glijmiddel is en hoe je een vibrator moet gebruiken.    

Ook de seksindustrie was het onderwerp van menig reportage. ANS liep onder andere mee met een student die een bijbaan had in de prostitutie en de organisator van fuckerware-feestjes.  

Toch was er af en toe ook aandacht voor de serieuze vragen over seks; Is de mens van nature wel monogaam? Moet geanimeerde kinderporno worden toegestaan? Is het faciliteren van vreemdgaan moreel verwerpelijk? En, mogen universitaire docenten relaties aangaan met studenten?

ANS heeft in dertig jaar al veel seks gezien en het zal waarschijnlijk altijd een vruchtbaar onderwerp zijn voor de (studenten)journalistiek. 

 

Reacties (0)

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie