Sprookjes bestaan

Prijsvraag: win twee kaarten voor het Nijmeegs Studentenorkest

Op vrijdag 18 mei brengt het Nijmeegs Studentenorkest bij de HAN in Nijmegen tijdens een speciaal concert een aantal sprookjesachtige muziekstukken ten gehore. Tijdens deze avond zullen klassieke muziekstukken van drie Tsjechische componisten worden opgevoerd, met werk uit The Bartered Bride van Bedřich Smetana, het muzikale sprookje Pohadka van Josef Suk en het symfonische gedicht The Water Globin van Antonín Dvořák. Naast deze klassieke stukken zal ook nieuw werk van lokale bodem te horen zijn. Het symfonische gedicht Beyond the Pale van de jonge componist Xavier van de Poll werd voor een wedstrijd gecomponeerd in een soortgelijke sprookjesachtige stijl. Wil je kans maken op kaarten voor dit concert, geef dan antwoord op de volgende vraag:

In welk jaar schreef Antonín Dvořák zijn stuk The Water Goblin?

Stuur je antwoord uiterlijk vrijdag 18 mei om 13.00 uur naar redactie@ans-online.nl en maak kans op twee kaarten. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

 

Over millennials gesproken

Prijsvraag: win 2x2 kaarten voor filmdebat Independent Boy

Heb je succes zelf in handen? Op woensdag 21 februari is in LUX de film Independent Boy te zien, waarmee documentairemaker Vincent Boy Kars mensen wil laten nadenken over wat een succesvol bestaan inhoudt. Aansluitend op de filmvertoning kan het publiek in gesprek met de filmmaker en de hoofdpersoon over mislukking en ambitie. Wil je kans maken op kaarten voor het filmdebat, geef dan antwoord op de volgende vraag:

Hoe heet de vriend van Vincent Boy Kars die de hoofdrol speelt in de documentaire Independent Boy?

Stuur je antwoord uiterlijk dinsdag 20 februari om 18.00 uur naar redactie@ans-online.nl en maak kans op twee kaarten. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

 

Feest der literatuur

Prijsvraag: win 2x2 kaarten voor de Festivalavond van het Wintertuinfestival

Van 22 tot en met 26 november vindt in Nijmegen literair festival het Wintertuinfestival plaats, met een programma vol optredens rond het thema 'De Vrije Lezer.' Op zaterdag 25 november is de festivalavond bij Doornroosje, waar schrijfster Nina Polak het openingswoord zal verzorgen. Daarnaast zullen ook schrijver en presentator Adriaan van Dis en cartoonist Kamagurka hun opwachting maken tijdens het avondvullende programma. Wil je kans maken op kaarten voor de Festivalavond, geef dan antwoord op de volgende vraag: 

Hoe gaat de tweede roman van Nina Polak heten?

Stuur je antwoord uiterlijk donderdag 23 november om 12.00 uur naar redactie@ans-online.nl en maak kans op twee kaarten. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

 

Vluchtelingenverhaal in een muzikaal jasje

Prijsvraag: win twee kaarten voor No Refugee

Op 14 en 15 oktober is de rockmusical No Refugee te zien bij de Lindenberg, een bijzondere samenwerking tussen Nederlandse en Syrische muzikanten. Wil je kans maken op kaarten voor de voorstelling van zondag 15 oktober om 20.00, geef dan antwoord op de volgende vraag: 

Uit welke stad komt Adel Saflou, de leadzanger van rockmusical No Refugee?

Stuur je antwoord uiterlijk dinsdag 10 oktober om 12.00 uur naar redactie@ans-online.nl en maak kans op kaarten. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

Niet in de prijzen gevallen maar wel geïnteresseerd om diezelfde voorstelling voor de kortingsprijs van 5 euro te bezoeken? Stuur dan voor 12 oktober een mail naar larsratering@hotmail.com om je kaarten te reserveren.

 

 

Aanstaande woensdag in Lux

Prijsvraag: win twee kaarten voor Etgar Keret: Based on a True Story (2017)

De film Etgar Keret: Based on a True Story (2017) is woensdag 31 mei te zien in filmhuis Lux, gevolgd door een Q&A met de makers. Naar aanleiding van een interview in 2010 begonnen Rutger Lemm en Stephane Kaas in 2013 met het maken van een film over de beroemde korteverhalenschrijver Etgar Keret. Hierin zijn reconstructies van zijn anekdotes en het schrijfproces, animaties van zijn verhalen, en interviews met vrienden en familie te zien. Het resultaat is een indrukwekkende film over het leven van Keret en zijn vertelkunst.

ANS mag twee kaarten weggeven. Wil je kans maken? Beantwoord dan de volgende vraag: 

Uit welk land komt korteverhalenschrijver Etgar Keret? 

Stuur je antwoord uiterlijk woensdag 31 mei om 12.00 uur naar redactie@ans-online.nl en maak kans op kaartjes. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

 

Op reis met TEMKO

Prijsvraag: win 4x2 kaarten voor Darkness Rises - TEMKO

TEMKO is Nederlandse muziekgroep, bestaande uit vier opkomende musici vanuit diverse muzikale achtergronden. Hun muziek is te typeren als een eigenzinnige blend van minimal, contemporary en improv. Op 30 maart speelt TEMKO in De Vereeniging met hun programma Darkness Rises. Deze show is een vertaling van technologie en afstand naar muziek: een verklanking van de 30-jarige reis naar het onbekende van de ruimtesonde Pioneer 10, in combinatie met sfeervolle beelden.

ANS mag 4x2 kaarten weggeven voor het concert van TEMKO. Wil je kans maken? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

In welk jaar werd de ruimtesonde Pioneer 10 gelanceerd?

Mail je antwoord uiterlijk zondag 27 maart naar redactie@ans-online.nl en maak kans om mee op reis te gaan met TEMKO. De winnaars zullen via mail op de hoogte worden gebracht.