Home VermaakBroodje Bal Broodje Bal: S.A.G.A en Faunus

Broodje Bal: S.A.G.A en Faunus

door Redactie

In de hoop nieuwe zieltjes te winnen, proberen zichzelf respecterende verenigingen nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien bij de diverse eetacties. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Donderagavond schoof ANS aan bij het tapasbuffet van S.A.G.A en Faunus.

Tekst: Irene Wilde
Foto: Vincent Veerbeek

Vereniging:
Dat de introductie al over de helft is, is duidelijk te merken aan de leden van beide disputen. Een tafel in het midden van het terras lijkt wel gereserveerd te zijn puur en alleen voor hen. Misschien zijn ze uitgeput door een zware week of hebben ze al genoeg leuke eerstejaars ontmoet deze week. Ze doen nog maar weinig moeite om bij andere tafels aan te sluiten en een gezellig praatje te maken.

Locatie:
Het terras van de Waagh met uitzicht over de Grote Markt is met het lekkere weer de perfecte locatie voor een eetactie. Onder de parasols zitten de eerstejaars in hun T-shirtje en korte broek met zijn allen te eten. Aan de lange tafels is ruimte genoeg voor alle introgroepjes om gezellig bij elkaar te zitten. Het enige nadeel van buiten eten in deze tijd van het jaar zijn de wespen die ook graag een hapje komen meepikken, maar na wat gegil en gezwaai van de studenten houden ook zij het uiteindelijk voor gezien.

Smaak:
Terwijl leden van dispuut Faunus zelf kipnuggets van de McDonalds naar binnen werken, lopen de eerstejaars gretig langs het tapasbuffet dat speciaal voor deze avond is neergezet. Normaal kenmerkt De Waagh zich door de Waaghhap, een wisselend weekmenu met een speciale prijs voor studenten, maar voor deze eetactie heeft de Waagh uitgepakt met een uitgebreid tapasbuffet. De studenten kunnen kiezen uit verschillende Spaanse gerechten als patatas bravas, gefrituurde inktvisringen en verschillende soorten vlees en vis. Ook met de vegetariƫrs is rekening gehouden. Zij kunnen genieten van heerlijke quiche.

Gezelligheid:
Hoewel de leden van S.A.G.A en Faunus zelf weinig moeite doen om zich tussen de eerstejaars te mengen, heeft iedereen het duidelijk naar zijn zin. De leuke muziek die uit de speakers klinkt zorgt ervoor dat deze goede sfeer nog wat extra wordt verhoogd. Na het eten hebben alle eerstejaars nog de mogelijkheid om mee te gaan met de kroegentocht die volgens een lid van Faunus ‘legendarisch’ belooft te worden.

Eindoordeel: 8,5

Broodje Bal SAGA en Faunus 800x600

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen