Home Vermaak Paprikawijn

Paprikawijn

door Redactie

Vanaf gisteren kunnen wijnliefhebbers zich te goed doen aan paprikawijn. ANS belde met Roelof Visscher, de wijnboer die het drankje bedacht en ontwikkelde.

Praktische overwegingen
Roelof Visscher vertelt dat het idee van de paprikawijn ontstaan is vanuit praktische overwegingen. ‘Het is eigenlijk begonnen doordat een boer bij ons aankwam met een overschot aan tomaten. Om deze kwijt te raken zocht hij naar een nieuwe toepassing ervoor. Toen besloten we om hier tomatenwijn van te maken. Deze bestond al in Canada. Een paar weken later kwam er een paprikaboer bij ons langs met hetzelfde probleem. Zo is het begonnen.’ De paprikawijn en de tomatenwijn zijn als het aan Visscher ligt het begin van een hele lijn aan groentewijnen. ‘We willen een hele reeks aan typische hollandse groentewijnen maken, als andere mogelijke groenten zijn we nu bijvoorbeeld spinazie en komkommer aan het onderzoeken.’

Exlusief product
Visscher vertelt dat het produceren van paprikawijn ook geen bijzonder proces is. ‘Het brouwen van paprikawijn verschilt in principe niet veel van het maken van gewone wijn. Bovendien kost het ongeveer evenveel tijd. Het duurde echter wel lang om de juiste gisten en samenstelling van soorten paprika’s te vinden.’  

Of paprikawijn en andere groentewijnen ook gezonder zijn durft hij niet te zeggen. Bovendien ziet hij het nog vooral als een exclusief product. ‘De vraag komt nu vooral van toprestaurants, nog niet van gewone consumenten. Het is ook niet zomaar een wijn die je als aperitief drinkt.’ Volgend jaar zal de paprikawijn ook in de supermarkt liggen. Via de mail kun je ze echter al bestellen. Een flesje paprikawijn kost 15 euro. 

  

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen