Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Kattenkwaad

De Graadmeter: Kattenkwaad

door Redactie

In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Kattenkwaad.

Tekst en foto’s: Danique Janssen en Pam Oostwouder

Dit artikel verscheen eerder in de vierde editie van ANS.

Graadmeter nepdrol grootWat: Nepdrol
Moeite: Klei-nigheidje
Leedvermaak: Geen zeven kleuren gescheten
Score: 1/5

Je huisgenoten irriteren je weer eens mateloos. Ze laten hun afwas dagenlang staan, tot diep in de nacht dreunt er muziek door het huis en de wc zit onder de remsporen. Je passief-agressieve opmerkingen en boze briefjes worden keer op keer genegeerd en nu is de maat vol. Je verzint een originele prank om ze een poepie te laten ruiken. De enige benodigdheden zijn peperkoek en water. Zorgvuldig kneed je hier een mooie drol van en plaats je deze voor de deur van de grootste rommelkont van het huis. Je had gehoopt hem goed te kakken te zetten, maar behalve een geïrriteerde blik lokt de drol nauwelijks reactie uit. Je huisgenoten hebben schijt aan je grap en hun slechte gewoontes blijven onveranderd.

Graadmeter rick roll grootWat: Rickroll
Moeite: Volledige toewijding
Leedvermaak: Flauwheid kent geen tijd
Score: 3/5

Die ene gierige studievriend is je nog geld verschuldigd, maar houdt zijn euro’s liever voor zichzelf. Het is dus tijd om hem in de maling te nemen. Een neptientje en een foto van Rick Astley voor op de achterkant zijn zo geprint. Je moet er 10 cent van je Péage-saldo voor over hebben, maar je kan nu wel dit meesterplan in werking stellen. Na jullie college laat je het papiertje nonchalant langs je benen omlaag dwarrelen. Al gauw heeft de bewuste studiegenoot het zogenaamde tientje gespot en hapt hij toe. Van een afstandje zie je hoe de vreugde geleidelijk uit zijn ogen verdwijnt als hij zich realiseert dat zijn gelukstreffer niets waard is. Nog nooit heeft Rick Astley iemand teleurgesteld, tot nu.

Graadmeter taart grootWat: Explosieve taart
Moeite: Supermarktbezoekje
Leedvermaak: Cakeje van eigen deeg
Score: 2/5

De zoveelste familieverjaardag van het jaar komt eraan, maar de kringgesprekken met flauwe hapjes komen inmiddels je neus uit. Om de dag meer pit te geven, maak je een spetterende taart. Je legt een ballon midden op een deegbodem. Zorgvuldig bouw je een muur van cake om de opblaasgranaat heen. Als kers op de taart bedek je de ballon met zoveel mogelijk glazuur, zodat hij niet meer zichtbaar is. Je overhandigt de jarige een scherp mes en lacht alvast in je vuistje. Helaas is de camouflage niet effectief en ziet hij al snel hoe laat het is. Je doelwit weigert de cake aan te snijden en al je werk blijkt gebakken lucht te zijn. Als schrale troost eet je het misbaksel zelf maar op.

Graadmeter glitter grootWat: Glitterdouche
Moeite: Stofzuigen
Leedvermaak: Schitterend
Score: 3/5

De kitschparade van de feestdagen is alweer voorbij maar jij kan er geen genoeg van krijgen. Je wil je familie graag bij je enthousiasme betrekken en een glitterdouche is daar de perfecte manier voor. Een zelfgevouwen bakje glitters op de rand van een halfopen deur brengt je familie hopelijk weer in de feeststemming. Vol verwachting wacht je tot het slachtoffer de deur open doet, zodat het bakje er vanaf kukelt en een lawine van glitter en glamour veroorzaakt. Het slachtoffer schrikt zich een hoedje en neemt woorden in de mond die het daglicht niet kunnen verdragen. Uiteindelijk ziet hij de lol er wel van in, al helemaal omdat jij de glitterbende weer op moet ruimen. Wie het laatst lacht, lacht het best.

Graadmeter prank call grootWat: Prank Call
Moeite: Sociale angst overwinnen
Leedvermaak: Aan het lijntje gehouden
Score: 5/5

Je hebt vandaag je lolbroek en je grapjas aangetrokken en besluit weer eens een goede oude prank call uit te voeren. Je zit klaar met een telefoon en goed gezelschap, maar even slaat de angst toe. Nadat je vrienden je moed hebben ingepraat, toets je toch maar het nummer in van je meest naïeve kennis. Zo gauw de telefoon overgaat, zit je in je rol en neem je een zelfverzonnen enquête af namens de universiteit. Het slachtoffer wordt even achterdochtig en het zweet breekt je uit, maar je verzint een goede smoes en herpakt je snel. Het mag niet baten, want uiteindelijk zijn de giechelende vrienden naast je jouw doodsteek. Hierdoor flopt je prank, maar heb jij wel een sixpack gekweekt van het lachen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen